NOG Webinar Week Numerus Fixus Programmes

Datum 11 december 2023 - 15 december 2023
Tijd 10:00 uur - 17:00 uur
Titel Webinar Week Numerus Fixus Programmes
Regio Groningen
Plaats Groningen
Adres Verschillende locaties in Groningen
Doelgroepen HBO en Universiteit
Website https://www.rug.nl/education/bachelor/nfwebweek
Samenvatting

Online presentaties voor studenten die in 2024 willen beginnen met studeren

Wil je in september 2024 met je studie beginnen en overweeg je een numerus fixus (vast quotum) opleiding, een opleiding met een selectieprocedure? En ben je niet in de gelegenheid geweest een presentatie hierover bij te wonen tijdens een Open Dag van de Bachelor in Groningen? Van 11-15 december 2023 organiseert de Rijksuniversiteit Groningen speciaal voor jou een webinarweek over numerus fixus programma's.

 

Onze numerus fixus programma's

Sommige opleidingen hebben elk jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Dit heet een numerus fixus programma. In het geval dat zich meer studenten aanmelden dan waarvoor we plaatsen hebben, worden studenten geselecteerd via een decentrale selectieprocedure.

 

Aan de Rijksuniversiteit Groningen kun je je aanmelden voor de volgende programma's met vaste quota:

 

Kunstmatige Intelligentie (175 plaatsen)

Biologie (250 plaatsen)

Biomedische Technologie (125 plaatsen)

Informatica (200 plaatsen)

Geneeskunde Nederlands & Geneeskunde Engels (410 plaatsen)

International Business (550 plaatsen)

Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie (300 plaatsen)

Farmacie (225 plaatsen)

Psychologie Nederlands & Psychologie Engels (600 plaatsen)

Tandheelkunde (Nederlands) (48 plaatsen)

Alle vaste contingentopleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen hanteren een decentrale selectieprocedure en hebben een eerdere aanmeldingsdeadline: 15 januari 2024 (studiejaar 2024-2025).

 

Ga voor meer informatie over de inschrijving voor een vast contingentprogramma naar de website van het Ministerie van Onderwijs.

 

Chat met of mail een student

Wil je met iemand praten over hoe het is om hier student te zijn? Informeer bij een van onze huidige studenten via e-mail of via ons online chatsysteem.

 

Studentenleven

Kom meer te weten over het studentenleven aan de Rijksuniversiteit Groningen, en ontdek alle leuke mogelijkheden die je krijgt als je hier studeert.

 

Speciale behoeften?

Ervaar je belemmeringen door een functiebeperking (handicap) of ziekte? Heb je misschien een zorgtaak of wil je vroeg of laat je studie combineren met topsport, ondernemerschap of ouderschap? Kijk dan eens op onze website over studeren met speciale behoeften.

 

Blog berichten

Lees onze blog om te ontdekken hoe het leven als UG-student eruitziet, en om leuke tips te krijgen over hoe je het beste uit je tijd hier kunt halen.

 

Vragen?

Heb je vragen over dit evenement of wil je meer informatie in het algemeen, neem dan contact met ons op via studiekiezers@rug.nl.