MBO Kompas verschijnt vandaag voor het eerst op vmbo-scholen Zuid-Holland

Vandaag verschijnt de eerste editie van het MBO Kompas op alle vmbo-scholen in de regio's Rotterdam, Den Haag, Dordrecht, Merwede, Gouda en Leiden. Deze kosteloze gids voor leerlingen in de bovenbouw van het vmbo helpt om de juiste studie- en beroepskeuze te maken. Dat meldt Onderwijs Communicatie Groep. 

Het MBO Kompas bevat, naast uitgebreide informatie over de profielen en de beroepen, ook een handig stappenplan, een checklist voor het bezoeken van de open dagen, artikelen uit de praktijk en een bijbehorende lesmethode voor studiekeuzeadviseurs. De MBO Wijzer in het MBO Kompas geeft een overzicht van alle mbo’s in de regio met hun opleidingsaanbod.

Informatie over studiefinanciering, bijbanen en op kamers 

Het MBO Kompas helpt ook bij andere zaken die voor toekomstige studenten belangrijk zijn in deze levensfase. Daarom geeft het MBO Kompas ook informatie over bijvoorbeeld studiefinanciering, bijbanen en op kamers gaan.

Verbetering van het keuzeproces 

Het MBO Kompas is samengesteld door een professionele onderwijsredactie, met redacteuren werkzaam in het onderwijs en/of zelf als LOB’er actief op het vmbo. Met het MBO Kompas wil de redactie een bijdrage leveren aan de verbetering van het keuzeproces door leerlingen op het vmbo. Vanaf februari 2023 is het MBO Kompas ook uitgebreid online aanwezig.

Door: Nationale Onderwijsgids