NOG Bert Jansen

Normal_bert_jansen
Bert Jansen

Biografie

Mijn naam is Bert Jansen. Ik ben getrouwd en ben vader van twee dochters.
Ik geef Nederlands en maatschappijleer op een school voor voortgezet onderwijs (mavo, havo, vwo) in de buurt van Apeldoorn. Jarenlang werkte ik in het basisonderwijs, voornamelijk als leerkracht van groep 8. Na zo’n 15 jaar maakte ik de overstap naar het vo. Daar werk in inmiddels ook alweer zo’n vijftien jaar.

Passies

In mijn vrije tijd ga ik graag windsurfen of suppen en speel ik gitaar in de Pearl Jam tribute band ‘Last Exit’. Verder ben ik lid van onderwijscabaretgroep ‘Pleinvrees’, waarvoor ik teksten schrijf en waarin ik speel en zing (www.pleinvrees.com).

Schrijft over

Ik schrijf al vanaf mijn jeugd erg graag. Eigenlijk over van alles. Vaak breng ik m’n eigen teksten in rapvorm. Ook op school doe ik dat regelmatig. Sinds een aantal jaren schrijf ik columns over het onderwijs, de dingen die ik op mijn school meemaak, vaak gelinkt aan de actualiteit. Deze columns verschijnen in twee regionale kranten en via mijn school online. Een school is de wereld in het klein. Er gebeurt zoveel……….maar niet teveel om op te schrijven….en daarom doe ik dat graag!

Meer info? Check de Website

NOG Recente columns van Bert Jansen