NOG Fleur Nollet

Normal_stichting_school_en_veiligheid-fleur_nollet-zw

Biografie

Als adviseur bij Stichting School & Veiligheid houd ik me dagelijks bezig met sociale veiligheid in het onderwijs: van beleid tot praktijk. Daar waar allerlei mensen samen komen en leren en ontwikkelen, dáár gebeurt wat. Van iedereen wordt verwacht dat ze kunnen communiceren en omgaan met anderen, die anders zijn dan zij zelf uit huis gewend zijn. Dit vraagt ontwikkeling; Het levert prachtige momenten op, en soms spanningen.

Het is de dagelijkse uitdaging van de school om een sociaal klimaat te creëren waarin iedere veilig is, zichzelf kan zijn en die toerust voor de toekomstige samenleving. Op dit terrein begeef ik me met mijn werk; ik adviseer scholen, verzorg workshops en trainingen en ontwikkel samen met de praktijk en partners materialen die scholen po, vo en mbo ondersteunen in de uitdagingen.

Ook in mijn vrijwilligerswerk als voorzitter van VakantieKind, ben ik actief op dit terrein. Op onze kampen komen kinderen en jongeren van allerlei achtergronden en doelgroepen samen vakantie vieren. Ook dit levert mooie en spannende momenten en vraagt iets van de professionaliteit van de vrijwilligers.

Naast mijn bachelor en master Humanistiek, heb ik de eerstegraads lesbevoegdheid voor het vak levensbeschouwing en vormingsonderwijs. Identiteitsontwikkeling, zingeving, burgerschap en diversiteit zijn daarmee al jaren mijn thema’s.

Passies

Naast de passie voor mijn werk en vrijwilligerswerk, zoek ik graag de natuur op. Ik stop mijn rugtas vol en ga op bivak. Ik kampeer geregeld, ook gewoon even een nachtje tussendoor op een natuurkampeerterrein. Ook roei ik wekelijks in een team, met de wind in mijn haren over het Laak kanaal tussen Den Haag en Leidschendam/Delft.

Schrijft over

Controversiële onderwerpen in de klas, maatschappelijke spanningen in het onderwijs, burgerschapsvorming, radicalisering, discriminatie, diversiteit, polarisatie, sociale veiligheid, identiteitsontwikkeling, pedagogisch leiderschap, pedagogiek, teamleren.

Meer info? Check de Website