Logo_gezond_scoren_fc_groningen

Vanmiddag, woensdag 18 november, organiseert Stichting FC Groningen in de Maatschappij in Wolff bioscoop Groningen een quiz in het kader van het project Gezond Scoren. Van de 26 deelnemende scholen gaan er drie strijden om de hoofdprijs van drieduizend euro: de Siebe Jan Boumaschool uit Groningen, OBS Garmerwolde en OBS De Klimop uit Ter Apelkanaal.

Aan Gezond Scoren, een project van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij, doen in totaal 26 basisscholen uit het verzorgingsgebied van FC Groningen mee. Het doel van het maatschappelijke project is om de kinderen en hun ouders bewust te maken van én aan te zetten tot een gezonde leefstijl. De doelgroep van Gezond Scoren zijn kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar op basisscholen uit Noord-Nederland. Hierdoor bereikt het project Gezond Scoren – waarvan selectiespeler Johan Kappelhof de ambassadeur is – dit jaar meer dan tweeduizend kinderen uit de groepen 5 tot en met 8.

Video
Gedurende zes weken wordt op de deelnemende basisscholen iedere week een gezondheidsthema behandeld. Voor ieder gezondheidsthema heeft FC Groningen een video opgenomen met in de hoofdrol een speler van de eerste selectie. Binnen de doelgroep fungeren de spelers van FC Groningen als rolmodel voor de kinderen. De video’s worden aan het begin van iedere week vertoond in de klas als introductie op het gezondheidsthema.

Plan
Gezond Scoren kent woensdagmiddag een climax met een quiz, waarbij drie scholen kans maken op de hoofdprijs van maar liefst drieduizend euro. De scholen dienden bij hun deelname aan het project aan te geven waarvoor zij het prijzengeld zouden gaan gebruiken, mochten zij dit bedrag winnen. Hiertoe hebben zij een plan ingediend ter bevordering van een gezonde leefstijl van de kinderen op school. Dit geldbedrag werd vorig jaar gewonnen door De Expeditie uit Groningen.

Bron: fcgroningen.nl