Logo_gemeente_winsum_logo

De gemeente Winsum heeft het plan om volgend jaar een ‘Integraal Kind centrum’(IKC) op de grens van Baflo en Rasquert te vestigen. Het IKC, eerder brede school genoemd, kan in de toekomst onderdak bieden aan Christelijke basisschool Ichthus (Baflo), Openbare basisschool Mathenesse (Rasquert), Peuterspeelzaal Ploentje, de Buiten Schoolse Opvang en Tennisclub Baflo. De gymzaal die hierin wordt gevestigd, is voor gemeenschappelijk gebruik. Inmiddels ligt er een goedgekeurd voorlopig ontwerp voor het toekomstige gebouw. Het plan is in nauwe samenspraak met alle betrokken organisaties en omwonenden tot stand gekomen. 

Presentatie voorlopig ontwerp
De gemeente Winsum presenteert tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 2 december het voorlopig ontwerp aan omwonenden, ouders en andere belangstellenden. De bijeenkomst vindt plaats op Openbare basisschool Mathenesse (Meijmaweg 9a) van 16.30 tot 18.30 uur. 
KAW Architecten en ambtenaren van de gemeente zijn hier aanwezig om het plan toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Reactie op bestemmingsplanwijziging
Het gebouw voor het Integraal Kindcentrum komt op de plek waar nu de Mathenesseschool en de tennisbaan zijn gevestigd, op de rand van het dorp Rasquert. Om de bouw te kunnen realiseren, is een wijziging van het huidige bestemmingsplan noodzakelijk. Het voorontwerp-bestemmingsplan is vooruitlopend op de formele inspraakprocedure ook in te zien op de bijeenkomst van  2 december a.s.  Belanghebbenden hebben dan ook de mogelijkheid om hierop te reageren. Rho adviseurs is aanwezig om een toelichting op dit voorontwerp-bestemmingsplan te geven.

Vervolg
Alle binnengekomen reacties op het voorlopig ontwerp worden verwerkt in het raadsvoorstel, dat de gemeenteraad begin volgend jaar gaat behandelen. Als de raad verderop in het jaar besluit het bestemmingsplan vast te stellen en budget vrij te maken, kan in 2016 worden gestart met de bouw van het IKC in Baflo/Rasquert.