Peter Panneman Fotografie

Dione Dekker van cbs 't Haimstee uit Veendam heeft zich dinsdagmiddag in theater vanBeresteyn geplaatst voor de halve finale van de provincie Groningen. Ze won de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Als tweede eindigde Melissa Oosting van OBS de Viermaster. Iris Plenter van obs Theo Thijssen uit Boven Pekela won s`morgen de  eerste van de 2 voorronden.

De beste voorlezers uit de groepen 7 en 8 streden om twee plaatsen in de halve finale van de provincie Groningen. Dit jaar deden uit de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam 20 basisscholen mee, verdeeld over twee rondes.

Ook dit jaar is er weer massaal meegedaan aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Ongeveer 150  kinderen in de provincie Groningen zijn door hun trotse juf of meester aangemeld als voorleeskampioen van hun school. De komende maanden zullen zij met elkaar de strijd aangaan in de provinciale voorrondes.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De kwart finales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door de Bibliotheek. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk. Kijk voor meer informatie op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

© NOG Lokaal / Peter Panneman