Peter Panneman Fotografie

Basisschool de Sleutel in Wildervank heeft op donderdag  op feestelijke wijze afscheid genomen van Schoolschrijver Corien Oranje. Onder leiding van Corien Oranje én Brigitte Bosman hebben leerlingen een half schooljaar creatieve en speelse taallessen gevolgd om het leesplezier te verhogen. 

Biblionet Groningen, het netwerk van bibliotheken in de provincie Groningen, en De Schoolschrijver hebben de krachten gebundeld om een goed en leuk programma voor de leerlingen samen te stellen. Tijdens de feestelijke afsluiting voerden de leerlingen uit groep 3 een toneelstuk op over Oranjes boek ‘ren juf, ren’, waarin de gemene meester Moddergat een slagroomtaart en een gouden beker probeert te stelen.  De ouders waren onder de indruk van het improvisatietalent van hun kinderen.

Een Schoolschrijver is een kinderboekenschrijver die een half schooljaar ‘gastschrijver’ is van een basisschool. De afgelopen periode hebben Schoolschrijvers Brigitte Bosman en Corien Oranje wekelijks verschillende klassen van OBS de Sleutel in Wildervank bezocht. Het doel van De Schoolschrijver is om leesplezier, talent- en woordenschatontwikkeling van kinderen te bevorderen. Niet alleen in Wildervank was er een Schoolschrijver als gastschrijver op een basisschool aanwezig. De Schoolschrijver is op nog negen andere basisscholen in de provincie aan het werk geweest.