Normal_energie

Leerlingen van de Bisschop Bekkerschool uit Groningen, het BekkTeam, hebben de Energy Challenges Groningen 2015-2016 gewonnen. Zij hebben het beste de energiecampagne vorm gegeven en uitgevoerd. De hoofdprijs is een dagje naar NEMO in Amsterdam.

Finale tijdens TransFutureFestival Bijna 200 scholieren kwamen vandaag naar de finale bij EnTranCe tijdens het TransFutureFestival. Nienke Homan, gedeputeerde provincie Groningen, opende de dag met het bekend maken van geweldige resultaten. De leerlingen hebben voor ruim €19.000 aan energie bespaard. Juryleden Gerard van Pijkeren (Gasunie), Jan-Jaap Aué (EnTranCe), Harry van Ommen (Stichting Energy Challenges) en Jeroen Bakker (Provincie Groningen) hebben de scholen beoordeeld op hun inzet. Onder leider van presentator Raynaud Ritsma (bekend van de band Vangrail) werden de prijzen uitgereikt.
 
Vier deelprijzen
Naast de hoofdprijs werden er vier deelprijzen en een publieksprijs uitgereikt. De deelprijs voor Beste Social Media ging naar De Jonge Onderzoekers uit Groningen. Beste Campagne ging naar de St. Michaëlschool Groningen en Beste Besparing ging naar de Kromme Akkers Garnwerd. De deelprijs voor het Beste Evenement ging naar De Schelp uit Uithuizen. Leerlingen, docenten, genodigden en andere bezoekers konden stemmen op de school met de beste presentatie tijdens de Energiemarkt. Deze publieksprijs ging naar de Brederoschool uit Groningen. Energy Challenges is een wedstrijd in het basis- en voortgezet onderwijs waarbij jongeren worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op school en omgeving.