Normal_stoelen

Het tijdelijke schoolgebouw waar de basisscholen in Bedum de komende drie jaar gebruik van gaan maken is bijna klaar voor de start van het nieuwe schooljaar. Dat meldt RTV Noord.

De tijdelijke opvang is nodig omdat de vier basisscholen die Bedum telt de komende jaren allemaal aardbevingsbestendig worden gemaakt. Bij die verbouwingen worden steeds twee scholen tegelijk aangepakt. Leerlingen van De Horizon en de St. Walfridusschool hebben over twee weken de primeur. Verwacht wordt dat zij na een jaar weer terug kunnen naar hun eigen, verstevigde school. De Togtemaarschool en De Regenboog zijn daarna aan de beurt.

Aan het tijdelijke gebouw wordt momenteel de laatste hand gelegd. Twee maanden is er gewerkt om ook deze school aardbevingsbestendig te maken. Alleen het contract tussen de NAM en de gemeente Bedum moet nog worden ondertekend, maar dat komt volgens wethouder Menne van Dijk wel goed. Hij is bovenal opgelucht dat de Budumer leerlingen ook op de tijdelijke locatie veilig naar school kunnen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids