Normal_tuingereedschap

De basisschool in Westerbroek heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Ouders, leerlingen en andere dorpelingen zetten zich afgelopen zaterdag in om de school klaar te maken voor een nieuw schooljaar. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

De basisschool leek twee jaar geleden te moeten sluiten. Dat besluit kwam van de gemeente Hoogezand-Sappemeer, dat mede-eigenaar is van de school uit Westerbroek. Ook de basisschool in Kiel-Windeweer wilde de gemeente sluiten, maar dankzij flink verzet van de inwoners mogen beide dorpen hun school in elk geval nog een jaar openhouden.

Dat een dorp niet zomaar hun basisschool laat sluiten, bewezen de inwoners van Westerbroek afgelopen zaterdag wel. Bij de grondige opknapbeurt in en rondom de school kregen de vrijwilligers hulp van enkele bedrijven. Zand en een nieuwe container werden door één lokale ondernemer gesponsord en er was zelfs een veegmachine aanwezig, met dank aan een autobedrijf uit het dorp.

Na een dag hard werken straalt de Jan-Ligthartschool weer een en al frisheid uit: de ramen glimmen van trots en het plein ligt er mooi bij. Kortom: de leerlingen en leerkrachten staat aankomende maandag een warm welkom te wachten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids