Normal_muzieknoten_noten_klarinet_instrument_muziek

De Regeling Impuls Muziekonderwijs is door het ministerie van Onderwijs in het leven geroepen om het vak muziek een vaste plek in het onderwijsprogramma te geven. De bedoeling is dat scholen de kennis en deskundigheid van de leerkrachten vergroten, structureel muziekles verzorgen onder schooltijd en verbindingen leggen tussen binnenschoolse en buitenschoolse muziekactiviteiten. Dit meldt de gemeente Veendam. 

Het Fonds voor Cultuurparticipatie selecteerde uit de 12 provincies en de drie grote steden één school. De 15 scholen die geselecteerd zijn moeten als voorbeeld dienen voor andere scholen in de provincie voor wie de regeling later dit jaar wordt opengesteld. In de periode 2015-2020 is er in totaal 25 miljoen euro gereserveerd voor de regeling Muziekimpuls.

Basisschool ODAB Westerschool in Wildervank is een van de 15 geselecteerde scholen. De basisschool gaat als één van de eerste scholen in Nederland van start met de regeling. De school gaat met het geld de leerkrachten trainen in het geven van muziekonderwijs en een samenwerking starten met Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam en muziekverenigingen uit de culturele omgeving. De samenwerking met lokale en regionale culturele instellingen, zoals muziekscholen en harmonie- en fanfareorkesten wordt met de regeling aangemoedigd. Op 10 september 2015 vindt een feestelijke startbijeenkomst plaats waar een aantal activiteiten wordt getoond die de school gaat ondernemen.

© Nationale Onderwijsgids