Groningen waardeert inzet onderwijspersoneel in coronatijd met bloemzaadjes

Deze week ontvangen alle basisscholen, het voortgezet onderwijs en het mbo een presentje namens de gemeente Groningen om hen te bedanken voor hun inzet gedurende de coronacrisis. Alle medewerkers op school krijgen verschillende bloemzaadjes voor in de schooltuin of eigen tuin. Dit meldt gemeente Groningen.

Wethouder Onderwijs Carine Bloemhoff: “Ik heb ontzettend veel waardering voor de manier waarop het onderwijs zich heeft ingezet voor de leerlingen/studenten op school. In maart moest binnen no time digitaal onderwijs geregeld worden. Wekenlang zag het onderwijspersoneel hun leerlingen alleen via een scherm. Ook nadat de kinderen (gedeeltelijk) weer naar school mochten, zag een schooldag er totaal anders uit en werd er veel gevraagd van het personeel. Ik heb veel respect voor hoe het onderwijs de schouders er onder heeft gezet.”
 

Tot volle bloei

Het jaar 2020 was een totaal ander jaar dan gewoonlijk door de coronacrisis. Dat gold voor heel Nederland, maar van sommige sectoren als het onderwijs werd extra veel gevraagd. De gemeente Groningen wil door middel van het presentje het onderwijsveld bedanken en een hart onder de riem steken. De coronacrisis is tenslotte nog niet ten einde en dat brengt ook voor het onderwijs veel onzekerheid met zich mee. We hopen dat als de bloemzaadjes uitkomen, de crisis grotendeels ten einde is en het onderwijs dan ook weer tot volle bloei kan komen.
 

Genieten

De Bekenkampschool geeft aan: “Het was geen gemakkelijk jaar voor ons, maar we hebben er alles aan gedaan om onze kinderen zo goed mogelijk onderwijs te geven. Vooral voor onze kinderen op het speciaal basisonderwijs is dat van groot belang. Een bedankje als deze wordt op prijs gesteld. We gaan de bloemzaadjes dan ook verdelen onder iedereen die bij ons op school werkt, zodat men er in het voorjaar van kan genieten.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids