Normal_studenten__studeren__werken__huiswerk__laptop__blij__hbo__uni__mbo

Kinderen uit minimagezinnen die naar de middelbare school gaan in de gemeente Groningen, kunnen een vergoeding aanvragen van maximaal 350 euro voor een laptop. Deze ‘laptopregeling’ gaat dit schooljaar (2015/2016) in. Een eigen laptop vergroot de kansen van kinderen binnen het onderwijs en later op de arbeidsmarkt, zo meldt de gemeente Groningen.

De laptopregeling is bedoeld voor inwoners van de stad Groningen met een minimum inkomen tot maximaal 110 procent van de bijstandsnorm die kinderen hebben op het vmbo, havo of vwo. Via deze regeling kunnen zij een laptop aanschaffen ter waarde van 350 euro voor hun schoolgaande kinderen.

Wethouder Sociale Zaken Mattias Gijsbertsen: “Kinderen die thuis geen computer hebben kunnen achterstanden oplopen in het onderwijs. In deze tijd kun je eigenlijk alleen nog maar goed je huiswerk maken als je een computer hebt. Ik vind het belangrijk dat kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen ook een goede opleiding krijgen. Met goed gereedschap als een eigen laptop vergroot je je toekomstkansen, zowel binnen het onderwijs als later op de arbeidsmarkt.”

Alle ouders van wie bij de gemeente bekend is dat ze kinderen hebben op het voortgezet onderwijs en naar verwachting van een inkomen van ten hoogste 110 procent van de bijstandsnorm moeten rondkomen, krijgen een brief met uitleg over de regeling en een aanvraagformulier. Om de laptopregeling juist bekend te maken bij ouders die de gemeente niet kent, ontvangen alle instellingen voor voortgezet onderwijs informatie, zodat ook zij hun leerlingen kunnen attenderen op de regeling. 

© Nationale Onderwijsgids