Logo_nog_lokaal_veendam_gezonde_schoolkantine_2

Ubbo Emmius Veendam heeft dankzij Reina Boersma, de kantinebeheerder, de schaal 'Gezonde Schoolkantine 2016' ontvangen van het Voedingscentrum. En dat is verdiend met een goede score uit de producten uit de Schijf van Vijf. Er is hard gewerkt om een gezonder aanbod in de schoolkantine aan te bieden, zoals fruit, salades, broodjes, wraps, soep, enz.

Ubbo Emmius Veendam vindt het belangrijk dat de leerlingen kunnen genieten van een gezond aanbod in de kantine. Dat de leerlingen bewuste keuzes gaan maken als het gaat om gezonde voeding. Dagelijks is er een verse aanbod van allerlei gezonde producten dat de leerlingen en personeel tegen een acceptabele prijs kunnen kopen.

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het heeft als doel een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen te realiseren. Als richtlijn voor een gezonde schoolkantine geldt een aanbod van minimaal 75% producten uit Schijf van Vijf (zoals fruit, broodjes, salades) en maximaal 25% extra’s (zoals koek, snoep, snacks). Elke school kan haar assortiment inleveren bij het Voedingscentrum, en als de kantinescan aangeeft dat de schoolkantine aan deze richtlijn voldoet, krijgt de school de Schoolkantine Schaal. Ieder jaar zal er een kantinescan plaatsvinden om zo aan de eisen van een gezonde schoolkantine te blijven voldoen.

© NOG Lokaal / Peter Panneman.