Peter Panneman Fotografie

Afgelopen weekend kwamen leerlingen uit Italië (Montalbano en Gardone) aan in Veendam voor het jaarlijkse internationale project met Winkler Prins. Er zou ook een groep uit Pontivy, Frankrijk, komen, maar door de terreurdreiging in België heeft het departement waar Pontivy onder valt besloten scholen niet te laten reizen. Desalniettemin belooft het weer een week vol leerzame en leuke activiteiten te worden.

De projectweek is maandag 4 april om 09.00 uur officieel geopend door burgemeester Swierstra op de locatie Pinksterstraat in Veendam, waarna een rondleiding door de school volgt. Daarna splitsen de groepen zich op. De leerlingen uit havo 4 en vwo 4 hebben elk hun eigen programma. Zo is er een citytour, worden er een excursies gemaakt naar Groningen en Amsterdam, bezoekt een groep het Veenkoloniaal Museum en wordt de week op donderdag spectaculair afgesloten met een Lip Dub.

Daarnaast gaat er een combinatie van gymnasium 4 en 5  zelf op reis en wel naar Rome. Vwo 5 gaat naar Londen en havo 3 en vwo 3 hebben een werkweek in respectievelijk Praag en Berlijn. Havo 5 en vwo 6 nemen niet deel aan de festiviteiten, zij gaan zich voorbereiden op het eindexamen.

Winkler Prins vindt het belangrijk dat haar leerlingen in aanraking komen met andere culturen en internationale ervaring opdoen. Elk jaar wordt er voor de bovenbouw van havo en vwo een
internationaliseringsweek georganiseerd met als doel elkaars cultuur te ervaren. Dit gebeurt door het verblijf in het gastgezin, de gezamenlijke activiteiten en natuurlijk door het gesprek met elkaar aan te gaan. De voertaal is dan ook de hele week Engels.