Groningse examenleerlingen krijgen ondanks fysieke verplichting alleen online les

Alle eindexamenleerlingen moeten ondanks de lockdown fysieke lessen volgen op school. Toch houdt niet iedere school zich daaraan: veertien middelbare scholen van Openbaar Onderwijs Groningen geven alleen online onderwijs. “Docenten kunnen niet tegelijk online en fysiek les geven.” Dit meldt RTV Noord.

Het schoolbestuur vindt dat door alleen online onderwijs aan te bieden juist meer tijd en lesuren besteed kunnen worden aan de examenleerlingen. “Dit hebben we juist met oog op de examens hoog in het vaandel,” schrijft Openbaar Onderwijs Groningen. Het bestuur geeft tevens aan dat de onderwijsinspectie de aanpak onderschrijft.
 
Dat is echter niet waar, volgens woordvoerder Daan Jansen van de onderwijsinspectie. De onderwijsinspectie heeft het schoolbestuur juist al meerdere keren hierop aangesproken en aangegeven dat het uitgangspunt fysiek onderwijs is en blijft. 
 
Openbaar Onderwijs Groningen geeft aan dat de geplande schoolexamens van volgende week wel op locatie plaats zullen vinden. Mocht de lockdown worden verlengd, dan schakelen scholen alsnog over op fysiek onderwijs aan eindexamenkandidaten. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids