Politie onderzoekt grensoverschrijdend gedrag leerlingen tijdens schoolfeest

Op een school in Apeldoorn doen verhalen de ronde over ongewenste betastingen door leerlingen op en na een schoolfeest voor brugklassers. De politie doet onderzoek naar het mogelijk grensoverschrijdende gedrag op UDO, meldt Tubantia.  

Jongens zouden meisjes tijdens en na het schoolfeest op de kleding hebben betast. Hiervan deden de leerlingen al tijdens het feest een melding bij het personeel. Daarop werden de twee jongens naar huis gestuurd. Na het brugklassersfeest ging het weer mis en zijn meerdere leerlingen vlakbij de uitgang van de school betast. Zij en hun ouders hebben de incidenten gemeld.

Politie-onderzoek

Inmiddels heeft UDO (een fusie tussen Ediscon College, Veluws College Cortenbosch en Sprengeloo) gesproken met de melders en hun ouders. Hoeveel meldingen het precies heeft ontvangen is niet bekend. Ook de politie houdt zich bezig met de zaak. Die spreekt nog met ouders, scholieren en vertegenwoordigers van de school. Een helder beeld van wat er zich exact heeft afgespeeld die avond is nog niet duidelijk.

Woordvoerder Mirjam Behling laat weten dat de focus nu vooral ligt bij de opvang en het welzijn van de kinderen, de rust in de school en het onderwijs. Het vervelende is dat er op school verhalen rondgaan die niet waar zijn of uit verband zijn getrokken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky