NOG Sanne de Ruijter

Normal_sanne_de_ruijter
Sanne de Ruijter

Biografie

Sanne de Ruijter is mijn naam. Moeder van zoon Duuk (5 jaar) en dochter Wiep (4 jaar). Getrouwd met Tim en woonachtig in het centrum van Heemskerk.

Na de pabo kwam ik direct terecht in het Praktijkonderwijs en daar ben ik eigenlijk niet meer weggegaan. Een doelgroep waar ik gek op ben, die mij laat inzien waar mijn eigen beperkingen en kwaliteiten zitten. De successen willen we vieren, want alle stapjes voelen als een overwinning. Maar ook een pittige doelgroep met vaak flink wat ‘bagage’ en acceptatieproblemen, omdat ze liever op een andere school hadden willen zitten. Mijn dag bestaat vaak uit grenzen aangeven en het uitdelen van vrachtwagens vol met complimenten.

Mijn humor, eerlijkheid en zelfspot zorgen er in de klas vaak voor dat er mooie gesprekken ontstaan.

Passies

Helaas ook ervaren dat het emmertje te vol was. Uit balans noemen ze dat bij de arbeidsdeskundige. Voor mij en mijn omgeving een zware periode met veel gevoelens van falen. Ik blijk niet de enige ‘nuchtere Hollander’ te zijn in het onderwijs die dit heeft meegemaakt.

Een periode die me wel inzichten heeft gegeven en daar is dan ook het schrijven ontstaan! Een heerlijke hobby die mijn volle hoofd regelmatig doet legen. Of het nu gaat om de gênante opmerkingen van mijn peuter of kleuter thuis, mijn lichamelijke onzekerheden of de zaken waar ik tegenaan loop in het onderwijs, ik schrijf er graag over in alle eerlijkheid.

Schrijft over

mijn ervaringen als docent, maar ook als ‘schoolpleinmoeder’.

Meer info? Check de Website

NOG Recente columns van Sanne de Ruijter