Logo_groningen_lok_europapark

De Gemeente Groningen werkt nauw samen met Noorderpoort aan een multifunctioneel en energieneutraal sportcomplex. Dit sportcomplex wordt gebouwd op het voormalige oefenveld van FC Groningen in het Europapark. Vanaf september 2018 kunnen studenten van Noorderpoort gebruik overdag gebruik maken van de faciliteiten. 's Avonds en in het weekend kunnen verenigingen en recreatieve sporters hier terecht.

Bezoekers, werknemers van bedrijven in de buurt en bewoners van omliggende wijken kunnen ook gebruik maken van de sportvoorzieningen die in de openbare ruimte rondom het sportcentrum komen.

Noorderpoort investeert in sport en bewegen
Ondanks dat sport geen verplicht onderdeel is op het MBO, investeert Noorderpoort fors in sport en bewegen binnen haar opleidingen. Hiermee erkent Noorderpoort, net als de gemeente, het belang van sporten en bewegen als aanjager voor fitheid en gezondheid, betere (leer-) prestaties en sociale verbinding. Vooruitlopend op de bouw van sportcentrum Europapark stoot Noorderpoort de komende jaren al haar eigen bestaande sportvoorzieningen in de stad af.

Vruchtbare samenwerking tussen gemeente en Noorderpoort
Noorderpoort en de gemeente werken al bijna twee jaar aan de voorbereidingsplannen voor dit sportcentrum. Dankzij deze samenwerking kan een ontwikkeling mogelijk gemaakt worden, die de partijen op individuele basis niet hadden kunnen realiseren. Tegelijkertijd zorgt deze samenwerking in de toekomst voor een optimale bezetting van het sportcentrum, waarmee een hoog rendement uit de investeringen is gegarandeerd.

De gemeente en Noorderpoort bundelen niet alleen hun ambities op sportief gebied, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Het gebouw wordt dusdanig ontworpen dat het volledig energieneutraal zal zijn. De gemeente wordt eigenaar van het sportcentrum en verhuurt dit, met uitzondering van de turnhal, aan Noorderpoort.

Belangrijke regionale functie voor sportpark
In het sportcentrum komen naast een grote sporthal ook een dojo, danszaal en diverse fitnessmogelijkheden. Daarmee krijgt het sportcentrum ook een belangrijke regionale functie.

Voor de bouw van het complex is bijna 15 miljoen euro nodig. In het voorjaar van 2017 moet de bouw beginnen. De planning is dat het sportcentrum bij aanvang van het schooljaar 2018/2019 in gebruik kan worden genomen.