Normal_keuken__koken__pannen__restaurant__diner

In de TT Hall in Assen deden deze week vijf mbo-scholen uit het Noorden mee aan de horecavakbeurs. De culinaire wedstrijden vormden het hoogtepunt van de beurs. De leerlingen werkten samen met professionele koks en amateurkoks om te strijden om de titel van beste gastheer of gastvrouw. Dat meldt RTV Drenthe.

De leerlingen werkten zowel in de bediening als in de keuken. Daarbij werd een professionele kok gekoppeld aan een amateurkok, zodat er uiteindelijk een mooi gerecht kon worden gepresenteerd in het restaurant. De gerechten werden vervolgens bediend door mbo’ers uit het eerste jaar.

"De filosofie is dat we iedereen zo veel mogelijk ruimte willen geven om zijn passie te etaleren", zegt docent gastronomie Gerhard Broekman. Volgens hem is de horecavakbeurs een mooi toneel om voor het begin van een mooie carrière. Mbo-leerlingen van het Noorderpoort in Groningen sleepten uiteindelijk de eerste prijs in de wacht.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids