Logo_logo_ruglogo

De Rijksuniversiteit Groningen stopt om 16.00 alle colleges. Vanochtend ging de universiteit gewoon om 09.00 uur open. Omdat het weerbeeld weer verslechterd en opnieuw extreme gladheid wordt verwacht, heeft de RUG besloten alsnog dicht te gaan. Dit meldt Oog tv. 

Vanaf 16.00 uur stoppen alle colleges. Het Academiegebouw, het hoofdgebouw van de universiteit in de binnenstad van Groningen, blijft nog tot 18.00 uur open. Ook promoties gaan door tot dat tijdstip. De tegenoverliggende Universiteitsbibliotheek houdt de reguliere openingstijden aan en blijft tot middernacht toegankelijk voor studenten en medewerkers van de RUG.

Vanaf 14.00 uur moeten de noordelijke provincies weer rekening houden met ijzel. Dan trekken er opnieuw buien over Groningen, Friesland en Drenthe die aan de grond voor extreme gladheid kunnen zorgen. De ANWB verwacht dat de overlast in Groningen het grootst zal zijn. Het KNMI handhaaft code rood voor de drie provincies tot in ieder geval 15.00 uur. Daarna wordt in Drenthe en Friesland vermoedelijk afgeschaald naar code oranje maar in Groningen blijft het weeralarm nog tot in ieder geval 19.00 uur vanavond van kracht. Het KNMI waarschuwt voor groot gevaar op overlast en letsel door de gladheid en roept op alleen de weg op te gaan wanneer strikt noodzakelijk.

© Nationale Onderwijsgids