Normal_academie_gebouw_rug_groningen_broereplein_2

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat op de twaalfde plaats in de onlangs gepubliceerde GreenMetric Ranking. Dit is een lijst met universiteiten over de hele wereld die zich inzetten op het gebied van duurzaamheid. Dit meldt de Universiteitskrant van de RUG.

Ten opzichte van vorig jaar steeg de RUG 36 plaatsen. Daarmee kan de RUG zich nu de duurzaamste universiteit van Nederland noemen. Pluspunten van de RUG zijn de duurzame verwerking van afval en energieverbruik. In de top 100 komen nog drie andere Nederlandse universiteiten voor: de Technische Universiteit Eindhoven staat op plek 26. De universiteiten van Wageningen en Delft staan op respectievelijk de 32e en de 34e plaats. De meest duurzame universiteit van 2015 is de University of Nottingham.
 
De GreenMetric Ranking wordt jaarlijks opgesteld door de Universitas Indonesia met als doel duurzaamheid onder onderwijsinstellingen te promoten. Universiteiten moeten hiervoor een vragenlijst invullen waarin ze onder andere aangeven hoeveel energie ze verbruiken en hoeveel koolstofdioxide wordt uitgestoten. Dit jaar zijn 407 deelnemende universiteiten uit 65 landen onderzocht. 
 
© Nationale Onderwijsgids