Normal_0320-hybride-studentgoed
BusinessMatch Groningen (BMG) en Anner Award werken per 1 januari 2016 actief samen op het gebied van studentondernemerschap. Hun eerste samenwerkingsproject is de Anner Award, dé competitie voor studentondernemers. De winnaar wint onder andere een startkapitaal van 5000 euro.
De Anner Award is een jaarlijkse competitie, waarin gezocht wordt naar de studentondernemer of de student met het beste bedrijfsidee van Noord-Nederland. Elke student die aan een hogeschool of universiteit in een van de noordelijke provincies (Groningen, Friesland of Drenthe) studeert, mag aan de competitie meedoen. 
Vind je dat jij het beste bedrijfsidee hebt en wil je de uitdaging aangaan om de titel te veroveren van ‘beste studentondernemer van Noord-Nederland?’ Schrijf je dan in! De inschrijvingen gaan open op maandag 21 maart. Je kunt je inschrijven tot 22 april via de website. 
 
De Anner Award is opgedragen aan Anner van der Mheen. Hij was een bijzondere ondernemer/student aan de Hanzehogeschool Groningen, met een geheel eigen aanpak gekenmerkt door openheid, natuurlijk talent voor netwerken, durf, de wil om te verbinden, doorzettingsvermogen en leergierigheid. Terwijl Anner voor zijn studie stage liep bij Philips werd hij onverwachts ziek, hij overleed op 8 maart 2011. Deze jaarlijkse prijs is ingesteld om de punten waar hij voor stond voort te laten leven. 
Meer informatie over de Anner Award is te vinden op www.anneraward.nl en op www.businessmatchgroningen.nl. 
 
BusinessMatch Groningen is het studentenplatform voor ondernemerschap op de Hanzehogeschool Groningen. BMG wordt gemaakt voor en door studenten van de hogeschool die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap; een onafhankelijke stichting die studenten motiveert en stimuleert om te gaan ondernemen en ze ondersteunt tijdens hun studie. Hiervoor organiseert BMG diverse activiteiten waaronder de Student Company Award voor eerstejaarsstudenten, workshops, masterclasses, het BMG Café en nu de Anner Award.