RUG bezorgd om Turkse medewerkers en studenten

In Turkije zijn sinds de mislukte couppoging bijna 1600 decanen en rectors van universiteiten ontslagen. De Turkse overheid heeft alle academici die in het buitenland verblijven opgeroepen om terug te keren. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) maakt zich grote zorgen over de Turkse academici en studenten en staan dan ook klaar om alle medewerkers en studenten uit Turkije waar mogelijk bij te staan. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

De vereniging van Nederlandse universiteiten heeft zich woensdagavond door middel van een verklaring uitgesproken tegen de acties gericht op Turkse universiteiten en haar medewerkers. Volgens de universiteit van Maastricht hebben medewerkers en studenten daar een e-mail gekregen met de oproep om terug te keren. Hoeveel Turkse academici in Groningen werken of studeren en of deze mensen een dergelijke mail ook hebben gekregen is vooralsnog niet bekend.

De servicedesks voor studenten en personeel staan klaar om Turkse academici in Groningen te helpen. Tot nu toe heeft nog niemand zich gemeld.

© Nationale Onderwijsgids