Al duizenden mensen geïnteresseerd in RUG-cursus Fries

Al bijna 3000 mensen hebben zich ingeschreven voor de onlinecursus Fries van de Rijksuniversiteit Groningen. Hoofddocente Gerbrich de Jong verwacht dat hier nog veel aanmeldingen bij zullen komen. Dit meldt RTV Noord.

Ze zegt dat de meeste mensen zich pas aanmelden in de laatste week voor aanvang van een cursus. Daarnaast is er vorig jaar een soortgelijke cursus voor het Nederlands gelanceerd, waar 100.000 mensen zich voor inschreven. De Jong denkt dat dergelijke aantallen ook voor het Fries mogelijk moeten zijn.

De Engelstalige cursus trekt voornamelijk mensen uit het buitenland. De Jong vindt dat logisch, aangezien Nederlanders die Fries willen leren dat ook op genoeg andere manier kunnen doen. Het grote aantal inschrijvingen betekent niet dat iedereen de cursus ook even intensief zal volgen. De cursus is redelijk vrijblijvend, en deelnemers mogen zelf bepalen of ze de cursus drie weken lang intensief volgen of slechts zo nu en dan iets meepikken. Voor degenen die dat willen is er aan het einde de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding een certificaat op te halen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids