Normal_library-488677_960_720

De Universiteitsbibliotheek (UB) van de Rijksuniversiteit Groningen opent deze week haar deuren na een grondige renovatieperiode van vijf weken. De voorzieningen voor studenten op de tweede verdieping zijn daarbij flink verbeterd. Dat meldt Oog TV.

Die UB die gebouwd is in 1987 was in meerdere opzichten sterk aan vernieuwing toe. Zo heeft de gehele tweede verdieping een complete metamorfose gekregen. Een van de hoofdpunten was de vervanging van het ventilatiesysteem, omdat veel studenten de laatste jaren klaagden over vermoeidheid. Daarnaast zijn er vijfhonderd nieuwe studieplekken gemaakt, omdat alle werkplekken vaak snel vol zaten, volgens Babette Knauer van de universiteit.

Met bijna twee miljoen bezoekers is de UB een druk bezochte studieplek in de Groninger binnenstad. Om de studenten die rustig willen studeren tegemoet te komen, zijn er ook studio’s gebouwd waarin maximaal twee personen tegelijk kunnen werken. Nu de tweede verdieping klaar is, wordt binnenkort begonnen met het volgende renovatieproject, want ook de begane grond en de eerste verdieping staan op de planning voor een fikse herinrichting.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids