Normal_rug_3

Rechtenstudenten aan de Rijksuniversiteit Groningen kunnen zich vanaf vanmiddag 13:00 uur inschrijven voor vakken, werkgroepen en tentamens van het eerste semester. Voor een goede plek is het dringen geblazen. Dat meldt Oog TV.

Om colleges en werkcolleges te kunnen bijwonen, moeten rechtenstudenten zich vooraf inschrijven voor vakken. Zonder aanmelding vooraf is het namelijk niet mogelijk om tentamens te maken. De inschrijving loopt tot en met 26 augustus 12:00 uur en geldt voor het eerste semester dat eindigt in januari.

De Faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG raadt studenten aan om zich meteen in te schrijven voor de werkgroepen. Ervaring leert dat de meeste werkgroepen vaak binnen vijftien minuten al vol zitten. Studenten die te laat zijn, lopen daardoor de kans dat sommige werkgroepen die ze willen volgen overlappen met andere colleges. Ook kan een late aanmelding betekenen dat er alleen nog plek is bij avondcolleges. Wie het lesrooster in eigen hand wil hebben, moet er dus snel bij zijn.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids