Normal_schrijven

De nieuwe huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen heet Esmé van den Boom. Komende maandag debuteert ze tijdens de opening van het Academisch Jaar. Meer bekendheid zal ze daarna gaan krijgen door het schrijven van gedichten op de website van de universiteit. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

De jury die de jonge dichteres heeft uitverkoren om als 17e huisdichter van de RUG aan de slag te gaan, prijst haar ingetogen manier van schrijven. Daarnaast is de inhoud taalkundig en ritmisch van hoge kwaliteit, zo blijkt uit de beoordeling. 

Van den Boom is geen onbekende in de literaire wereld. Onlangs was ze te horen bij Dichters in de Prinsentuin en ze trad dit jaar nog op tijdens de Poëziemarathon. Van Literair Dispuut Flanor was Van den Boom in het verleden al voorzitter. Momenteel volgt ze de master Writing, Editing and Mediating. Daarnaast is ze student-lid van de Commissie Gastschrijverschap van de RUG.

Bij de opening van het Academisch Jaar in de Martini Kerk zal de 23-jarige Esmé van den Boom voor het eerst als huisdichter voordragen uit eigen werk. Zij is daarmee de opvolger van Philip Rozema.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids