Hanzehogeschool Groningen

Vandaag opende Johan Cruijff de Johan Cruyff University Groningen, nieuw onderdeel van het Instituut voor Marketing Management van de Hanzehogeschool Groningen. Onder belangstelling van ruim 200 genodigden onthulde Johan Cruijff het naambord, waarmee het officiële startsein werd gegeven voor de opleiding waarbij topsporters sport en opleiding goed kunnen combineren.

Het publiek werd bij binnenkomst en tijdens de opening getrakteerd op een Freestyle straatvoetbalshow van Bjorn Boes en Tom Vegter. Bjorn Boes is alumnus van de opleiding Commerciële Economie en eigenaar van BBFreestyle. Na een welkomstwoord van Henk Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur en Paul Ganzeboom, dean van het Instituut voor Marketing Management was het woord aan Johan Cruijff: “Met de komst van de Johan Cruyff University in Groningen, kunnen nu student-sporters uit het hele land een hbo-opleiding volgen, naast de universities die we al hebben in Amsterdam en Tilburg! Ik vind dat meer sporters de sportsector zouden moeten leiden. Sporters hebben waardevolle sportervaringen en een passie voor sport; met de juiste opleiding zijn zij het best voorbereid om de sportindustrie te verbeteren.”
 
Tijdens de opening werd ook de eerste lichting studenten voorgesteld. Met behulp van een korte introductiefilm werden de 14 studenten en hun sportdiscipline geïntroduceerd. Van voetbal tot wakeboard en van wielrennen tot golf, verschillende sporten worden vertegenwoordigd. 
 
Uiteindelijk onthulde Johan Cruijff het naambord, waarmee de opening officieel werd vastgesteld. Het naambord is bij het lokaal voor de Johan Cruyff University studenten opgehangen. 
 
© Nationale Onderwijsgids