Logo_groningen_lok_foto1_wijs_atelier

Het eerste WIJS-atelier in de stad Groningen is op 2 december officieel geopend. WIJS staat voor Wijk Inzet door Jongeren & Studenten. Het is een samenwerkingsproject van de gemeente Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en MJD samen met diverse andere partners, waarbij studenten activiteiten ontwikkelen en uitvoeren ten behoeve van de Groningse samenleving in wijken. De leerwerkplaats biedt studenten de mogelijkheid voor stages, projecten en om groepsopdrachten uit te voeren met een multidisciplinair karakter.

Het afgelopen jaar heeft WIJS zich ontwikkeld tot een project waarbij vragen vanuit de wijk worden aangepakt door studenten. MJD Groningen helpt bij het verzamelen van vragen uit de wijken en de stad. Daarnaast hebben de studenten de ruimte om zelf activiteiten te ontwikkelen en te ontplooien. Afgelopen studiejaar 2014/2015 zijn er 30 projecten ontstaan dankzij de inspanningen van WIJS.

WIJS-atelier
Om meer zichtbaarheid in de stad te creëren opent WIJS een atelier in winkelcentrum Paddepoel. Vanaf november is een groep studenten gestart met werken in dit atelier. Voorbeelden van actuele projecten zijn een stedelijk ondernemerssteunpunt, een Juridische helpdesk en een project voor eenzame ouderen. Het atelier zal ook de rol als sociaal makelaar vervullen tussen de wijken en kennisinstellingen.