Normal_euro_coins_and_banknotes
Een bedrag van € 30.113, - hebben de medewerkers, studenten en relaties van de Hanzehogeschool Groningen in twee maanden tijd opgebracht voor het Esperanza University College in Benin, West Afrika. Dit is ruim boven het streefbedrag van €20.000!
Het totaal is bij elkaar gebracht door donaties via de crowdfundingsite http://www.hanzeuniversityfoundation.nl/benin en gedoneerde kerstcadeaukaarten van 1.186 medewerkers van de Hanzehogeschool.
 
Vanuit de donaties ontvangt een student in Benin een volledige beurs, krijgen studentstart-ups een stimulans, ontvangen vijf docenten pedagogische training, worden lesmaterialen aangeschaft en klaslokalen ingericht met computers die aangesloten zijn op internet. En door de €10.113 extra kan er nog meer bereikt worden! 
 
De impact die op deze manier gemaakt kan worden op het gebied van hoger onderwijs is hard nodig in een land als Benin. Zeventig procent van de bevolking is analfabeet en ondernemerschap in elke vorm werd gefrustreerd door jaren van marxisme. Dit is de reden waarom het Hanze University Foundation het Esperanza University College, dat zich richt op onderwijs met als thema ondernemerschap, ondersteunt.