Normal_prinsclausconcert-nov2010-137

Het Symfonieorkest van het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen speelt hoogtepunten uit de internationale filmmuziek tijdens het Master Gala op vrijdag 18 maart in de Oosterpoort. Op zondag 20 maart vindt er in de Nieuwe Kolk in Assen een Matineevoorstelling plaats met een selectie uit het programma van het Master Gala.

Programma
Er worden ‘klassieke’ composities uit bekende internationale films ten gehore gebracht, zoals Walkϋrenritt van Richard Wagner welke in de film Apocalypse Now is gebruikt, het eerste deel van de suite uit Romeo en Julia van Prokofjev uit de film Caligula, en het Adagio van Samuel Barber dat gebruikt werd in Platoon. Na de pauze staan composities centraal die speciaal voor films werden gecomponeerd, zoals de Ouverture uit Soldaat van Oranje van Rogier van Otterloo en Schindler’s List van John Williams. 
 
Symfonieorkest
Het Symfonieorkest van het Prins Claus Conservatorium  - onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen - wordt gedirigeerd door de vermaarde Vlaamse dirigent Etienne Siebens, momenteel vaste gastdirigent van het ASKO|Schönberg en ‘Artist in Residence’ bij I Solisti del Vento. Het orkest bestaat uit bachelor- en masterstudenten van de afdeling klassieke muziek van het Prins Claus Conservatorium, aangevuld met enkele alumni.
 
Data:
Vrijdag 18 maart 2016, De Oosterpoort Groningen
Aanvang 20:15 uur 
Kaarten kosten € 10,- en kunnen gereserveerd worden via www.de-oosterpoort.nl  
 
Zondag 20 maart 2016, De Nieuwe Kolk Assen
Aanvang 15:00 uur (einde programma circa 16:00 uur) – geen pauze
Kaarten kosten € 10,- en kunnen gereserveerd worden via: www.dnk.nl/theater