Bakkerij Hoekstra uit Bedum gaat de komende maanden aan de slag voor 'Broodje Goed Doel'. Met de opbrengst van Kilimanjarokoeken en Tanzaniaanse bollen hoopt de bakkerij in samenwerking met de Hanzehogeschool een slaapzaal voor een school in Tanzania te realiseren. Dat meldt de Noorderkrant.
De twee speciale producten die bakkerij Hoekstra op de markt brengt bevatten de exportgrondstoffen van Tanzania: koffie, cashewnoten en suiker. Zo is de Tanzaniaanse bol een brioche brood waar cashewnoten en mokka koffie in worden verwerkt.
Naast bakkerij Hoekstra zijn dertig medewerkers van de Hanzehogeschool onderdeel van het project 'Broodje Goed Doel'. Zij gaan vrijwillig meewerken aan de bouw van een slaapzaal voor jongens op een lagere school in het Tanzaniaanse Mbaash. De slaapzaal draagt bij aan de verbetering van het onderwijs op de school. De vrijwilligers hopen daarnaast op meer betrokkenheid van de plaatselijke inwoners door hen te laten meehelpen met bouwen.
Om de school in het Masai gebied te kunnen bereiken, moeten de meeste kinderen dagelijks een paar uur lopen. De meisjes op de school in Mbaash hebben al een slaapzaal en dat blijkt een groot succes. Met de komst van een slaapzaal voor jongens moet het onderwijs voor iedereen toegankelijker worden. Als de bouw klaar is, regelt de overheid dat de kinderen elke dag te eten krijgen. In oktober vertrekt de groep medewerkers van de Hanzehogeschool naar Tanzania. Tot die tijd hoopt de Bedumer bakkerij veel Tanzaniaanse bollen en Kilimanjarokoeken te verkopen.
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids