Ministers Dijkgraaf en Jetten bezoeken Groningse mbo- en hbo-instellingen

Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf en minister Rob Jetten van Klimaat en Energie komen op maandag 25 april naar de Hanzehogeschool, Terra, Noorderpoort en Alfacollege in Groningen. De ministers bezoeken dan onder meer het Centre of Expertise Energy EnTranCe, het Suikerterrein en de New Energy Academy. Dit meldt de Hanzehogeschool. 

Studenten van de Hanzehogeschool leggen bij het Centre of Expertise Energy EnTranCe uit wat de proeftuin ZAP2 inhoudt; een innovatiewerkplaats waar mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs hun kennis samenbrengen. Bij dit bezoek zijn ook de Groningse burgemeester Koen Schuiling, gedeputeerde Melissa van Hoorn en Han Fennema van de raad van toezicht van de Hanze aanwezig.

Waterstofboot en waterstoffiets 

Dijkgraaf gaat vervolgens naar het Suikerterrein waar mbo-studenten hem onderwijsprojecten laten zien op het gebied van duurzaamheid. Er staat ook een waterstofboot die is gebouwd door engineeringstudenten en een waterstoffiets ontwikkeld door studenten fietstechniek. De minister reist daarna door naar de New Energy Academy waar hij de solarauto Green Spirit komt bekijken. Mbo-, hbo- en wo-studenten hebben samen aan een raceauto op zonne-energie gewerkt.

Door: Nationale Onderwijsgids