Normal_ech8

Op EuroCollege vinden wij het belangrijk dat onze studenten grenzen verleggen. Hiermee bedoelen wij dat zij gedurende hun studie uit hun comfortzone moeten treden om zichzelf te blijven ontwikkelen. Dit kunnen de studenten op verschillende manieren doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Senior Projects, groepsopdrachten, maar ook tijdens stages. Vooral de eindstage is een periode waar je als student jezelf kan ontplooien. Wij spraken student Noa Groen over haar ervaringen.

Door Lena Bik

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Zeker. Mijn naam is Noa Groen en ik studeer International Hotel & Hospitality Management aan EuroCollege Rotterdam.

Bedankt voor je tijd, Noa. Waar heb jij gekozen om eindstage te lopen en wat voor functie vervul je?

Ik loop stage bij Hotel Okura in Amsterdam op de Human Resources afdeling. Tijdens mijn stage houd ik mij voornamelijk bezig met het recruitment binnen het hotel. Dit houdt in dat ik alle CV’s beoordeel, doorstuur naar de desbetreffende afdelingen en sollicitatiegesprekken voer.

Dat klinkt als een veelzijdige functie. Waarom heb je gekozen om bij Hotel Okura stage te lopen?

Vanwege de mooie uitdaging. Het Okura staat bekend als één van de beste business hotels van Nederland. Dit betekent dat de kwaliteit altijd top moet zijn, vooral als het gaat om het personeel. Bij vijfsterrenhotels is het belangrijk dat de juiste mensen worden aangenomen die de reputatie hoog kunnen houden. Als onderdeel van de Human Resources afdeling is het aan ons de taak om dit te verwezenlijken.

Dat is zeker een mooie uitdaging. Zou je deze stage aan andere EuroCollege studenten aanbevelen?

Absoluut. Als je interesse hebt in Human Resources denk ik zeker dat dit een goede plek is om ervaring op te doen. Hotel Okura is een groot hotel waar elke dag anders is. Dat maakt deze plek veelzijdig en dynamisch.

Bovendien is de sfeer heel aangenaam waardoor je je snel thuis voelt.

Dat klinkt als een mooi bedrijf om stage te lopen. Zou je andere studenten nog iets willen meegeven?

Begin op tijd met het zoeken van een stage die bij je past. Het is een periode waar je zoveel mogelijk ervaring en kennis op kan doen voordat je de arbeidsmarkt op gaat. Benut deze tijd dan ook goed om te ontdekken waar je interesses liggen en welke kant je straks op wilt gaan.

Een hele goede tip, Noa. Dankjewel voor je tijd! Wij wensen je veel succes met je stage.

Noa Groen